Therapieën

OsteopathieWat doet een osteopaat?

Een osteopaat gebruikt enkel zijn handen.  Na de anamnese en het onderzoek volgt de behandeling.  Tijdens deze behandeling wordt iets losgemaakt wat er vastzit om zo het lichaam zichzelf te laten herstellen, aangezien bewegingsverlies leidt tot pijn.  Het hoofddoel van osteopathie bestaat dus uit het herstellen van het zelfregulerend vermogen van de patiënt.  Dit wil zeggen dat door de behandeling de  patiënt niet genezen wordt, maar het lichaam soms letterlijk een 'duwtje' in de rug nodig heeft om te herstellen.  Hierdoor is ook het onderzoek en de behandeling van de gehele patiënt noodzakelijk, omdat de OORZAAK van de klacht vaak elders ligt dan op de pijnplaats zelf.  met andere woorden een nekklacht zal niet enkel lokaal behandeld worden maar ook zullen andere delen van het lichaam behandeld worden.  Dit wordt de holistische visie genoemd.  Indien men patiënten enkel symptomatisch zou behandelen zal de klacht ongetwijfeld niet opgelost geraken en / of vlugger terugkomen.


Waarvoor kan je bij een osteopaat terecht?

Hoofdpijn (migraine, spanningshoofdpijn, duizeligheid)

Aangezichtspijn

Kaakgewrichtspijn (TMG)

Tinnitus (oorsuizen)

Nekpijn (al dan niet met uitstraling)

Schouderklachten

Rugpijn (al dan niet met uitstraling been)

Bekkenklachten (ook pré-  en postnatale bekkeninstabliteit)

Voetproblemen

Stress

Spijsverteringsproblemen (reflux, maagklachten, darmklachten)


Frequentie van behandeling?

Over het algemeen volstaan maximum 3 behandelingen afhankelijk van de klacht.  Indien na 3 behandelingen het beoogde resultaat niet bereikt werd zal automatisch doorverwezen worden naar arts/specialist/psycholoog/tandarts/nko, etc...

Zowel baby's, kinderen als volwassenen reageren goed op een osteopatische behandeling zonder bijwerkingen (stijfheid 1 a 2 dagen na behandeling is normaal)


Kinesitherapie
De gekende klassieke kinesitherapie met onder andere massage, revalidatie,  warmte,  us,  oefentherapie en dry-needling.


Per patiënt wordt er een specifiek oefenschema opgesteld afhankelijk van de klachten.


We zijn geschoold om sporters van elk niveau te begeleiden  (amateur tot professioneel) en dit op vlak van voetbal, wielrennen, volleybal, atletiek, triathlon, etc.,... . Dit zowel voor kinderen als volwassenen.